Erlitravel - Agjenci Udhetimi e Turizmi  

Athine  -  4  dite 335  €

Udhetim Turistik ne  ATHINE   -  ne  grup  me  Avion
Pikat kryesore
=============
 • Sheshi Syntagma
 • Acropolis
 • Parlamentin Helenik dhe Parkun Kombetar
 • Parthenon
 • Teatrin e Dionisit
 • Hakru i Hadrianit
 • Tempulli i Zeusit
 • Mikrolimano
 • Zea Marina (Pasalimani)
 • Muzeu Helenik
 • Muzeu Arkeologjiki Piraeus        
 • Parkun e Lojrave Olimpike
.
Akomodimi ne 


ATHENS HOTEL  ***

 • A e di ni  se  :
 • ================
 • Athina (A Then, E thena, Eshte Thene - që u është thënë, premtuar) është emër me origjine pellazgo ilire.
 • Athina është kryeqyteti më i vjetër i Evropës. (3.400 vjet më parë). 
 • Athina ka kaluar pothuajse çdo formë qeverisjeje: (monarki, demokraci, socializëm, kapitalizëm, madje edhe komunizëm).
 • Lojërat e lashta olimpike nuk u mbajtën kurrë në Athinë.
 • Athina është shtëpia e demokracisë së parë të njohur.
 • Athina qyteti qe ka me shume skena teatrale në botë. (148 skena teatri)
 • Një grua është përgjegjëse për trotuaret në Athinën e sotme.
 • Athina përfaqëson stile arkitekturore mijëvjeçarë.
 • Maratona është një përkujtim i vrapimit të ushtarit grek Pheidippides (i njohur gjithashtu si Philippides), i cili vrapoi nga Maratona në Athinë për të raportuar fitoren e Athinasve kundër Persianëve në 490 vite para lindjes se Krishtit.
PROGRAMI  4 Ditor
=================
Nisjet  ne  datat :
23 Dhjetor 2019
30 Dhjetor 2019
12  Shkurt 2020
02 , 09 , 16  Prill 2020
14  Maj  2020

DITA 1: TIRANE – ATHINE
Takimi ne aeroportin “Nene Tereza” 2 ore para nisjes se parashikuar me guiden tone.
Nisja nga Tirana ne oren 18:00 me Aegean Airlines.
Mberritja ne Athine ne oren 20:30
Marrim transferten per ne hotel
Mbremje e lire ne dispozicion

DITA 2: ATHINE
Mengjesi ne hotel
Pas mengjesit, takohemi me guiden lokale me te cilin do te zhvillojme viziten e qytetin ne kembe (WalkingTour) per te pare pikat kryesore qe karakterizojne kete qytet.
Athina nje qytet qe nderthur kaq bukur thesaret klasike dhe jeten moderne, artin, historine dhe filozofine.Viziten do ta fillojme nga Sheshi Syntagma ( qendra e qytetit) dhe do te drejtohemi per ne Acropolis. Gjate rruges do te kemi mundesine te shikojme Parlamentin Helenik dhe Parkun Kombetar. Acropolis, nje domosdoshmeri per t’u pare ne Athine, i vendosur ne koder te ofron pamjen me te bukur te  qytetit. Me strukturen e tij antike perfaqeson djepin e qyteterimit Grek, filozofise dhe artit. Me pas vijojme me Parthenon, struktura kryesore antike e Acropolis, me e famshmja strukture qe mbijetoi nga Greqia antike, e cila u ndertua ne nder te Perendeshes Athena. Vazhdojme viziten drejt Plaka, nje nga vendet me magjepsese, ne rreze te Acropolis eshte ndertuar po ne pjesen e qytetit antik. Sot eshte nje labirinth me rrugica te ngushta te mbushura me ndertesa neo-klasike. Me pas do te kalojme ne Teatrin e Dionisit, i vendosur ne pjesen jugore te Acropolis. Vizita vazhdon me Hadrian’s Arch ( Hakru i Hadrianit), ky hark triumfi u ndertua ne shek. E 2 pas eres sone ne nder te Peradorit Romak Hadrian. Pas ketij simboli triumfi vijojme me Mbretin e Olimpit, Tempullin e Zeusit. Rrenojat e ketij tempulli gjenden ne pjesen juglindore te Acropolit. Tempulli i Zeusit ka qene me i madhi ne epoken e Greqise se Lashte. 
Viziten e perfundojme me Muzeun e Acropolit, nje muze ultra modern, i cilesuar si veper arti dhe eshte i ndare ne pese seksione.   
Pasdite e lire ne dispozicion

DITA 3: ATHINE
Mengjesi ne hotel.
Dite e lire ne dispozicion.
Opsionale, Full day ne Pireus  35 € pp. Kur flasim per Greqine, te gjithe e kemi te njohur emrin Piraeus, sepse eshte porti me i njohur per nisjet e anijeve drejt ishujve te ndryshem. Ne pamje te pare ky qytet-port nuk duket sikur ofron shume per te pare, por ka nje pjese te pazbuluar qe ia vlen te eksplorohet. Ne Piraeus mund te shikojme Mikrolimano, Zea Marina (Pasalimani), Muzeu Helenik, Muzeu Arkeologjik i Piraeus. Gjithashtu, eshte i njohur per shopping me larmishmeri dyqanesh e markash.
Pasdite e lire ne dispozicion

DITA 4: ATHINE – TIRANE
Mengjesi ne hotel.
Paradite e lire ne dispozicion, opsionale walking tour ne Parkun e Lojrave Olimpike.
Rreth ores 13:00 marrim transferten per ne aeroport.
Fluturimi drejt Tiranes ne oren 17:00, me Aegean Airlines
FUNDI I SHERBIMIT TONE 

=========================================================================================

PROGRAMI  3 Ditor.

===============


Nisjet ne Datat:   03 , 13 , 20  Mars  2020


DITA 1:  TIRANE-ATHINE
Takimi ne aeroportin “Nene Tereza” 2 ore para nisjes se parashikuar me guiden tone.
Nisja nga Tirana ne oren 09:40 me Aegean Airlines.
Mberritja ne Athine ne oren 12:00
Marrim transferten per ne hotel ku bejme check in dhe takohemi me guiden lokale me te cilin do te zhvillojme viziten e qytetin ne kembe ( Walking Tour) per te pare pikat kryesore qe karakterizojne kete qytet.
Athina nje qytet qe nderthur kaq bukur thesaret klasike dhe jeten moderne, artin, historine dhe filozofine.  Viziten do ta fillojme nga Sheshi Syntagma (qendra e qytetit) dhe do te drejtohemi per ne Acropolis. Gjate rruges do te kemi mundesine te shikojme Parlamentin Helenik dhe Parkun Kombetar.
Acropolis, nje domosdoshmeri per t’u pare ne Athine, i vendosur ne koder te ofron pamjen me te bukur te qytetit. Me strukturen e tij antike perfaqeson djepin e qyteterimit Grek, filozofise dhe artit. Me pas vijojme me Parthenon, struktura kryesore antike e Acropolis, me e famshmja strukture qe mbijetoi nga Greqia antike, e cila u ndertua ne nder te Perendeshes Athena. 
Vazhdojme viziten drejt Plaka, nje nga vendet me magjepsese, ne rreze te Acropolis eshte ndertuar po ne pjesen e qytetit antik. Sot eshte nje labirinth me rrugica te ngushta te mbushura me ndertesa neo-klasike. Me pas do te kalojme ne Teatrin e Dionisit, i vendosur ne pjesen jugore te Acropolis. Vizita vazhdon me Hadrian’s Arch ( Hakru i Hadrianit), ky hark triumfi u ndertua ne shek. E 2 pas eres sone ne nder te Peradorit Romak Hadrian. Pas ketij simboli triumfi vijojme me Mbretin e Olimpit, Tempullin e Zeusit. Rrenojat e ketij tempulli gjenden ne pjesen juglindore te Acropolit.
Tempulli i Zeusit ka qene me i madhi ne epoken e Greqise se Lashte. 
 Viziten e perfundojme me Muzeun e Acropolit, nje muze ultra modern, i cilesuar si veper arti dhe eshte i ndare ne pese seksione.  
Mbremje e lire ne dispozicion

DITA 2: ATHINE
Mengjesi ne hotel
Dite e lire ne dispozicion
Opsionale, Full day ne Pireus  35 € pp
Kur flasim per Greqine, te gjithe e kemi te njohur emrin Piraeus, sepse eshte porti me i njohur per nisjet e anijeve drejt ishujve te ndryshem. Ne pamje te pare ky qytet – port nuk duket sikur ofron shume per te pare, por ka nje pjese te pazbuluar qe ia vlen te eksplorohet. Ne Piraeus mund te shikojme Mikrolimano, Zea Marina (Pasalimani), Muzeu Helenik, Muzeu Arkeologjik i Piraeus. Gjithashtu, eshte i njohur per shopping me larmishmeri dyqanesh e markash.
Pasdite e lire ne dispozicion 

DITA 3: ATHINE-TIRANE
Mengjesi ne hotel
Paradite e lire ne dispozicion, opsionale walking tour ne Parkun e Lojrave Olimpike
Rreth ores 13:00 marrim transferten per ne aeroport.
Fluturimi drejt Tiranes ne oren 17:00, me Aegean Airlines
 FUNDI I SHERBIMIT TONE

 • Te  Perfshira
 • Fluturimi Tirane – Athine – Tirane
 • Akomodimi me mengjes
 • Transferta Aeroport – Hotel – Aeroport
 • Walking Tour

 Nuk perfshihen:

 • Vaktet e tjera
 • Hyrjet ne pikat turistike
 • Vizita Opsionale e Piraeus
 • Shpenzime te tjera
.
.
Athine
 
 
Çmimet e  dhomave
 » Athine   -  4  dite
23 , 30 Dhjetor 2019
12  Shkurt 2020
02 , 09 , 16  Prill 2020
14  Maj  2020
 Tarifa
 Dhomë Standart (Max: 3 Rritur)
                       .
 € 335.00
 Çmimi për person të Rritur në Dhomë Dyshe
                  Athine  - 3 Dite

  03 , 13 , 20  Mars  2020

   .
.
rome
.

PENALTI NE RASTET E ANULLIMIT TE REZERVIMIT
• Anullimi deri ne 30 dite kalendarike para nisjes nuk ka penale
• Anullimi 29 dite deri 25 dite kalendarike para dates se anullimit te Paketes turistike i jep te drejten Kompanise te mbaje 20% te vleres totale te Paketes.
• Anullimi 24 dite deri 15 dite kalendarike para dates se anullimit te Paketes turistike i jep te drejten Kompanise te mbaje 50% te vleres totale te Paketes.
• Anullimi 14 dite deri 7 dite kalendarike para dates se anullimit te Paketes turistike i jep te drejten Kompanise te mbaje 75% te vleres totale te Paketes.
• Anullimi 7 dite  kalendarike para dates se flimit te Paketes turistike i jep te drejten Kompanise te mbaje 100% te vleres totale te Paketes.

Regullore+kontrate